​Det finns en stor marknad av olika smakvarianter på ejuice som det går att välja till sin e-cigg. Men det gäller att hitta en ejuice som har hög kvalitet, med ett bäst-före-datum, samt har en nål som är inbyggd, men framför allt har ett lås som är barnsäkert. Detta för att man ska man kontrollera den återförsäljare innan man genomför ett köp. Tanken är att man ska få en smakupplevelse ut över det vanliga, samtidigt som man vet att konsistens och smaken bibehålls varje gång.

Att sedan välja smak blir att man helt enkelt måste prova sig fram till vilken ejuice som smakar bäst helt enkelt efter sitt eget tycke och smak. För det finns smaker av emempelvis tobak, frukt och drinkar. Men man bör att ha i åtanken att smakerna är utvunna på ett naturligt sätt och inte är en artificiell smak. Sedan går det bra att ha olika smaker hemma, vilket gör att man kan ta en smak man är sugen på just då när det är dags för en e-cigg.

Välja nikontinstyrka på ejuicen

Det är ju så att det finns e-juice med nikotin​ om man skulle vilja ha det, som kan vara bra om man vill minska sitt nikotinbehov sakta men säkert. Samtidigt vill behålla det lilla rivet i halsen som det innebär att röka riktiga cigarretter. Det går att följa nikotinguiden för att kunna hitta motsvarigheten mellan cigarretter och ejuice, för att kunna utgå från denna. Vilket gör att man kan välja vilken styrka som är mest lämplig.

Nikotinguiden:

  • 0 mg – ejuicen innehåller ingen nikotin.
  • 6 mg – när man röker mindre än tio cigarretter per dag.
  • 12 mg – när man har rökt cirka 10 – 15 light cigarretter per dag.
  • 18 mg – när man har rökt omkring 20 cigarretter per dag.
  • 24 mg – när man har varit en storrökare eller har rökt cigarretter utan filter.

Utgå från den styrka som motsvara den antal cigarretter man röker per dag, för att sedan successivt minska på styrka vart eftersom, för att slutligen bara använda ejuice med smak.